SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bra MC-försäkring

En bra MC-försäkring är en uppdaterad bilförsäkring. Det är lätt att förlänga den tidigare MC-försäkringen per automatik när avtalstiden löpt ut, men oddsen är höga för att marknaden kan ha något som passar dina nuvarande förutsättningar ännu bättre. Behov och förutsättningar förändras hela tiden och eftersom du tjänar på att ha en MC-försäkring som inte täcker mer än nödvändigt ska du definitivt se över utbudet av försäkringar innan du tecknar upp dig på nytt. En försäkring som är kalkylerad utifrån förra årets variabler är sällan en bra MC-försäkring.

Det gäller att vara utrustad med en portion tålamod och envishet för att hitta en bra MC-försäkring. Nöj dig inte med första bästa, utan bestäm dig för först och främst för vilken typ av försäkring du vill ha. Genom att gå in på Bilförsäkringjämförelse.se och jämföra försäkringar från tio av Sveriges ledande försäkringsbolag kan du garanterat hitta en bra MC-försäkring som är som gjord för dig. Att jämföra utbudet av försäkringar är nyckeln till att hitta en bra MC-försäkring och dessutom helt kostnadsfritt, du har ingenting att förlora, tvärtom.

Vad ”en bra MC-försäkring” innebär är givetvis olika beroende på vem du frågar, det är många individuella faktorer som styr uppfattningen om vad som är bra. Men på det stora hela är en bra bilförsäkring prisvärd och ger ett skydd som matchar motorcykelns värde. Den ska också överensstämma med ditt riskbeteende och de eventuella finns i de områden du brukar köra i, liksom de faror som dina medtrafikanter kan utsätta dig för.

Letar du efter en bra bilförsäkring

Letar du efter en bra bilförsäkring som täcker brand, glas, maskin, räddning, rättsskydd och stöld av fordon eller utrustning, och kanske även ersättning för vagnskada? Har du slitit ditt hår i jakten på en bra bilförsäkring? Goda nyheter, det är numer väldigt enkelt att hitta en bra bilförsäkring som passar just dig och dina behov, vare sig det handlar om hel- eller halvförsäkring. Det finns nämligen flera bra sajter på nätet som jämför villkor och premier på bilförsäkringar och här är oddsen höga för att du ska kunna hitta en bra bilförsäkring som du känner dig nöjd med.

Men det finns inte en bra bilförsäkring på marknaden, det finns betydligt fler, och det innebär att det är ett omfattande arbete att jämföra bilförsäkringarna. Det gäller att hitta den bilförsäkring som är som klippt och skuren för dig och här är de många jämförelsesajter som finns på nätet en ovärderlig hjälp. Istället för att be de olika försäkringsbolagen om offerter på bra bilförsäkring, kan du på bara några minuter fylla i uppgifter som ligger till grund för bilförsäkringen för att sedan serveras tydliga jämförelser på bara några sekunder.

Detta gör att det är så mycket enklare att hitta en bra bilförsäkring. Jämförelsesajterna har ett stort utbud av försäkringsbolag att välja mellan. Dessutom är det inte bara enkelt och smidigt att jämföra bra bilförsäkringar på nätet, det är kostnadsfritt också och det är alltid samma pris som försäkringsbolagen har. Inga prispåslag, alltså. Det gör en bra försäkring ännu bättre. Läs mer på bilförsäkringsguiden.se

hitta en billig bilförsäkring

Vad är egentligen bästa sättet att hitta en billig bilförsäkring på? Ja, en sak är säker, inte är det genom att själv försöka researcha bland de oräkneliga bilförsäkringar som finns hos den uppsjö av försäkringsbolag som finns på marknaden idag. Under senare tid har det uppkommit en hel del jämförelsetjänster på nätet och några av dessa kan också hälpa dig ordentligt på traven i jakten på en billig bilförsäkring. För att jämföra olika försäkringar, deras priser och innehåll, det är nyckeln till att hitta en billig försäkring som man blir nöjd med.

Det finns flera jämförelsesajter på Internet och de flesta är till stor hjälp när det kommer till att jämföra bilförsäkringar ur ett helhetsperspektiv. Här har man lagrat information om de olika bilförsäkringar som de marknadsledande försäkringsbolagen erbjuder och genom att skriva in uppgifter om dig, dina körvanor och din bil kan du få fram de träffar som passar dig bäst. Jämförelsesajterna brukar vara gratis och tar inga avgifter för förmedlingen av en billig bilförsäkring, något som gör detta sätt att hitta försäkring till det kanske bästa alternativet.

Skulle du mot alla odds inte hitta en billig bilförsäkring kanske du bestämmer dig för att bara teckna den obligatoriska trafikförsäkringen. Läs mer på www.bilforsakrarna.se

Vad gjorde man innan man hade brödrost?

Brödrosten är en av dessa manicker och uppfinningar som vi alla äger och använder mer eller mindre dagligen och som vi – idag – inte skulle vilja vara utan. Att kliva upp på morgonen och putta ner ett par skivor i rosten och sedan se smöret smälta på en het, rostad skiva – är en del av livets njutningsämnen. Början av 1900-talet. Före det fick man helt enkelt rosta brödet själv – genom att lägga det på en het platta eller hålla det direkt över elden. Ett par patent togs dock i början av 1900-talet av enklare brödrostar. Då handlade det om metalltrådar som värmdes upp och rostade brödet – varefter man för hand fick vända brödet. Den modell som rostar brödet på båda sidor samtidigt och sedan poppar upp det när det är klart började se dagens ljus någon gång i början av 30-talet. Det var också då som man började kunna köpa färdigbakat och färdigskivat bröd – perfekt format för att passa i brödrostarna.
Därefter har det dykt upp en uppsjö av olika brödrostar som blivit både effektivare, större och säkrare. Samt alternativ som smörgåsgrill och bordsugnar. I USA säljs det ungefär 12 och en halv miljon brödrostar om året.
Amerikanarna tycker om sina toasts om morgnarna.
Och vi är alla förtjusta i dessa små prylar som gör vår vardag enklare och bättre. Idag skulle vi inte vilja vara utan vare sig dem eller elen som driver dem. Skaffa dig därför billig el via www.elpris.biz.

Elektriska riff

Elgitarren föddes av ett behov från musikens utveckling. Det populära instrumentet gitarr behövde höras mer bland allt mer högljudda instrument och man började experimentera med ljusförstärkning. Under en del misslyckade försök under 1910 och -20 talen lades det första riktiga patentet på en elgitarren 1934 av uppfinnaren Paul Barth.
Dock var det flera gitarrtillverkare som parallellt utvecklade sina egna gitarrer vid samma tid så både Gibson och Fender hade elgitarrer till försäljning i 1940-talet. Dock var det inga som lät särskilt bra och var inte speciellt populära. Än.
När man i började göra gitarrkroppen solid, i stället för ihålig som förlagan, löste sig många problem som skapat oljud och den moderna elgitarren var född. Allt där efter var förfining och förbättring.
Framförallt företagen Gibson och Fender blev sedan ledande och kunde förse 50-talets kommande rockstjärnor med sina produkter. En lång rad legender använde deras instrument, som Bill Haley, Chuck Berry och Elvis Presley. Elgitarrens popularitet steg och fick en mer och mer central roll i rockgruppen och de största legenderna därefter har varit duktiga på sina elgitarrer; som Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, BB King, David Gilmour, Carlos Santana och Prince. Och än fler blir det.
Men vad hade elgitarren varit utan elen? Var hade vi idag varit utan elen? Vi driver de flesta av våra dagliga apparater med el och lägger stor del av vår inkomst på elräkningar. Ett billigare alternativ är därför inget man säger nej till. Det kan du hitta på www.elavtal.biz.

 

På en marknad i Mongoliet

Där vill Dulamsuren stå. Vid en egen disk och bedriva sin lanthandel. Det är vad hon vill, men än är det inte så. Men hon hoppas och jobbar för det,
Dulamsuren är 52 år gammal och bor med sin make, sin son, sin svärdotter deras son i ett hus i Uvurhangaiprovinsen i Mongoliet.
Dulamsurens man, Ganhuyag, är 55 år och arbetar tillsammans med henne i en mataffär på den lokala marknaden. Dulamsuren har varit verksam inom olika branschen genom åren och sett hur det förefaller vara mest lukrativt att driva en mataffär – i förhållande till andra branscher. Så därför vill hon väldigt gärna driva en egen verksamhet av den typen.  Hon är en hårt arbetande, optimistisk och flitig person och skulle behöva ett lån så att hon kan förverkliga sin dröm att öppna en lanthandel i en hyrd disk på den lokala marknaden. Dock är det inte så lätt för fattiga kvinnor i Mongoliet att få ett lån. Bankerna lånar över huvud taget inte ut till vare sig fattiga eller kvinnor – och allra minsta fattiga kvinnor – då de inte anses kreditvärdiga. Dock finns det organisationer som Kiva, som jobbar internationellt och ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Därifrån kommer Dulamsuren att söka det hon behöver för att starta sin egen butik på den lokala marknaden.
Behöver du ett eget lån för att förverkliga din dröm för framtiden, kan du gå in på www.alfabanken.se och göra en ansökan där.

 

Hos Norrbanken kan du ansöka om lån

Hos Norrbanken kan du ansöka om lån vilken tid på dygnet som helst! Besök oss på Norrbanken.se eller ring och prata med våra rådgivare på telefonnummer 0770-455 903. Med vår assistans lånar du enkelt och tryggt.

Funderar du på att köpa ny bil? Kanske behöver du och din familj en rymligare bostad? Norrbanken erbjuder ett antal olika lån, bland annat privatlån, billån och bolån. Det har aldrig varit enklare att ansöka om att låna pengar. Gå in på Norrbanken.se, klicka på ”Låneansökan” och fyll i webformuläret som du hittar där.

Allt du behöver göra är att skriva in dina personuppgifter, hur stor summa du önskar låna samt hur länge du behöver låna pengarna. I nuläget kan Norrbanken erbjuda löptider på mellan 1 och 12 år. När du är klar är det bara att skicka in webformuläret. Nu slipper du strulet med utskrifter och att gå till posten. Hos Norrbanken går det på nolltid!

Norrbanken är ett oberoende nätombud. Vi står för en ansvarsfull lånepolicy. Efter att du skickat in din ansökan görs en kreditprövning.

Den som vill låna måste uppfylla vissa kriterier. För att få teckna ett lån är det nödvändigt att du fyllt 18 år samt att du saknar skuldkonto. Vidare ska du vara fast bosatt i Sverige samt inbringa en inkomst, via tjänst eller pension, på minst 8333 kronor per månad.

Vi på Norrbanken värnar om att erbjuda en enkel och effektiv service till låntagare. Hos oss kan du även få mer information om tryggt låneskydd. Surfa in på Norrbanken.se. Du kan även dygnet runt kontakta oss per telefon. Vi nås på 0770-455 903.

Vad kostar din el?

Du kanske tycker att din el helt enkelt kostar för mycket. Eller så vill du att den ska vara miljömärkt eller du har vissa andra krav på ditt elavtal. Men vilka klagomål du än har så går det att råda bot på dem.

Det är vårt mål att hjälpa dig med att lösa dina elrelaterade problem och du kan lita på att vi gör vårt bästa för att hjälpa dig. Vår hjälp är förresten helt kostnadsfri och vi jobbar utan att ställa några krav som helst på dig. Det vi behöver veta för att kunna hjälpa dig är dock var skon klämmer. Du fyller helt enkelt i några uppgifter på vår hemsida. Sedan hjälper vi dig med att få din el till ett bra pris och till de villkoren du önskar att ha. Givetvis begränsas dina önskningar av det som elleverantörerna erbjuder men vi kan säkert hitta ett bättre avtal för dig än det du har just nu.

Du vet nog redan att du kan välja mellan ett fast elpris, ett bundet elpris och ett mixat elpris. Har du ett elavtal med fast pris, så betalar du samma pris för din el under hela bindningstiden.  Med ett rörligt avtal förändras priset för din el parallellt med elbörsens elpris. Ett avtal med ett mixat elpris innebär då att du betalar rörligt pris under ena hälften av bindningstiden och fast pris under den andra hälften. Om du vet vad du vill blir det lätt för oss att hjälpa dig.  Mer info på billig-el.org

Jens Saltin är en välkänd entreprenör i IT-branschen

Jens Saltin är en välkänd entreprenör i IT-branschen och har en mångårig erfarenhet inom internationell finans och företagande. Sedan juni, 2012, är han Head of Expansion för det snabbt växande e-handelföretaget Klarna.

År 2004 inledde Jens studier vid Handelshögskolan i Stockholm. Här kom han snart i kontakt med Niklas Adalberth, en av grundare, och tillsammans var de drivande bakom bildandet av Handels pokersällskap. Under SSE:s företagsforum 2005-2006 var Jens Head of Company Relations.

Under åren som följde skaffade sig Jens Saltin viktig erfarenhet genom att arbeta för ett flertal internationella finansinstitut: Nordea Markets, hedgefonden Rubicon i San Francisco, Bank of New York (vid dess avdelning för American Depositary Receipts) samt Goldman Sachs i London.

Efter dessa år återvände Jens till Sverige och tog anställning vid Klarna sommaren 2009. Under hösten arbetade han med utveckling av mobila tjänster. I januari, 2010, utsågs han till Key Account Manager för Klarna mobil och två månader senare till Head of Sales för Sverige. Mellan januari, 2011, och juni, 2012, var han stationerad i Amsterdam och chef för verksamheten i Nederländerna.

Klarna har gått från klarhet till klarhet. Idag är det marknadsledande inom faktura och- och finansieringslösningar för e-handeln. Och som Head of Expansion är det Jens uppdrag att leda Klarnas framtida tillväxt.

Facebook.com/jens.saltin

http://jens-saltin.blogspot.com/2012/04/jens-saltin-vice-president-of-sales.html

http://jenssaltin.blogspot.com/

jens saltin @ wordpress.com

jens-saltin.blogspot  & www.jenssaltin.blogspot.com

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa