SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bilen som går på kaffe sätter världsrekord
July 1st, 2014

Det är långt ifrån omöjligt att Starbucks blir det mest inflytelserika företaget i världen inom några år. Nyligen har det visat sig att espresso inte bara stärker våra kroppar, utan också våra bilar. En kaffedriven bil har gett sig ut på de brittiska vägarna och slagit Guinness världsrekord i längsta resa med kaffedriven bil.

Kaffedrivna bilar var redan uppfunna ett par år innan den här rekordhändelsen; en kaffedriven bil från samma tillverkare (en konverterad Volkswagen Scirocco) körde den långa bilresa från London till Manchester. “Bil-Puccino”, Guinness-stjärnan, nådde en hastighet av 65 mph och kammade hem rekordet.

Bilen krävde mycket slit enligt Martin Bacon, tillverkare av den kaffedrivna Ford-pickup lastbilen. Bacon berättade för FoxNews.com att en 55 mil lång resa körs på en 22 pound-påse med kaffebönspellets.

Han blev tvungen att installera en träkolsspis i bilens bakre del – den bryter nämligen ned kaffebönspellets. Dessa pellets skall placeras i pannan och värmas upp tills trycket ökar. Genom filtrering och kylning, blir vätgas bränslet till denna unikt designade bensinmotor. Processen liknar den process som användes i koldrivna fordon under andra världskriget.

Vem vet, kanske blir kaffet om några år den nya oljan och då kanske Starbucks kan börja ta betalt för sin kaffesump? Med detta sagt, bör en espressomaskin vara ett absolut måste på din inköpslista. Espresso ger dig inte bara en bra start på dagen, utan det svarta guldet kommer även att kunna starta din bil. Kolla in de bästa espressomaskinerna här på http:// www.espressomaskin.eu


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa