SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Jens Saltin är en välkänd entreprenör i IT-branschen
May 13th, 2013

Jens Saltin är en välkänd entreprenör i IT-branschen och har en mångårig erfarenhet inom internationell finans och företagande. Sedan juni, 2012, är han Head of Expansion för det snabbt växande e-handelföretaget Klarna.

År 2004 inledde Jens studier vid Handelshögskolan i Stockholm. Här kom han snart i kontakt med Niklas Adalberth, en av grundare, och tillsammans var de drivande bakom bildandet av Handels pokersällskap. Under SSE:s företagsforum 2005-2006 var Jens Head of Company Relations.

Under åren som följde skaffade sig Jens Saltin viktig erfarenhet genom att arbeta för ett flertal internationella finansinstitut: Nordea Markets, hedgefonden Rubicon i San Francisco, Bank of New York (vid dess avdelning för American Depositary Receipts) samt Goldman Sachs i London.

Efter dessa år återvände Jens till Sverige och tog anställning vid Klarna sommaren 2009. Under hösten arbetade han med utveckling av mobila tjänster. I januari, 2010, utsågs han till Key Account Manager för Klarna mobil och två månader senare till Head of Sales för Sverige. Mellan januari, 2011, och juni, 2012, var han stationerad i Amsterdam och chef för verksamheten i Nederländerna.

Klarna har gått från klarhet till klarhet. Idag är det marknadsledande inom faktura och- och finansieringslösningar för e-handeln. Och som Head of Expansion är det Jens uppdrag att leda Klarnas framtida tillväxt.

Facebook.com/jens.saltin

http://jens-saltin.blogspot.com/2012/04/jens-saltin-vice-president-of-sales.html

http://jenssaltin.blogspot.com/

jens saltin @ wordpress.com

jens-saltin.blogspot  & www.jenssaltin.blogspot.com


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa