SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
På en marknad i Mongoliet
May 22nd, 2013

Där vill Dulamsuren stå. Vid en egen disk och bedriva sin lanthandel. Det är vad hon vill, men än är det inte så. Men hon hoppas och jobbar för det,
Dulamsuren är 52 år gammal och bor med sin make, sin son, sin svärdotter deras son i ett hus i Uvurhangaiprovinsen i Mongoliet.
Dulamsurens man, Ganhuyag, är 55 år och arbetar tillsammans med henne i en mataffär på den lokala marknaden. Dulamsuren har varit verksam inom olika branschen genom åren och sett hur det förefaller vara mest lukrativt att driva en mataffär – i förhållande till andra branscher. Så därför vill hon väldigt gärna driva en egen verksamhet av den typen.  Hon är en hårt arbetande, optimistisk och flitig person och skulle behöva ett lån så att hon kan förverkliga sin dröm att öppna en lanthandel i en hyrd disk på den lokala marknaden. Dock är det inte så lätt för fattiga kvinnor i Mongoliet att få ett lån. Bankerna lånar över huvud taget inte ut till vare sig fattiga eller kvinnor – och allra minsta fattiga kvinnor – då de inte anses kreditvärdiga. Dock finns det organisationer som Kiva, som jobbar internationellt och ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Därifrån kommer Dulamsuren att söka det hon behöver för att starta sin egen butik på den lokala marknaden.
Behöver du ett eget lån för att förverkliga din dröm för framtiden, kan du gå in på www.alfabanken.se och göra en ansökan där.

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa