SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vad gjorde man innan man hade brödrost?
May 22nd, 2013

Brödrosten är en av dessa manicker och uppfinningar som vi alla äger och använder mer eller mindre dagligen och som vi – idag – inte skulle vilja vara utan. Att kliva upp på morgonen och putta ner ett par skivor i rosten och sedan se smöret smälta på en het, rostad skiva – är en del av livets njutningsämnen. Början av 1900-talet. Före det fick man helt enkelt rosta brödet själv – genom att lägga det på en het platta eller hålla det direkt över elden. Ett par patent togs dock i början av 1900-talet av enklare brödrostar. Då handlade det om metalltrådar som värmdes upp och rostade brödet – varefter man för hand fick vända brödet. Den modell som rostar brödet på båda sidor samtidigt och sedan poppar upp det när det är klart började se dagens ljus någon gång i början av 30-talet. Det var också då som man började kunna köpa färdigbakat och färdigskivat bröd – perfekt format för att passa i brödrostarna.
Därefter har det dykt upp en uppsjö av olika brödrostar som blivit både effektivare, större och säkrare. Samt alternativ som smörgåsgrill och bordsugnar. I USA säljs det ungefär 12 och en halv miljon brödrostar om året.
Amerikanarna tycker om sina toasts om morgnarna.
Och vi är alla förtjusta i dessa små prylar som gör vår vardag enklare och bättre. Idag skulle vi inte vilja vara utan vare sig dem eller elen som driver dem. Skaffa dig därför billig el via www.elpris.biz.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa